Αμπελοφάσουλα ή γυφτοφάσουλα ή γουβιά!

Καταπράσινα και νόστιμα, τα αμπελοφάσουλα είναι στα καλύτερά τους αυτή την εποχή και μας προσφέρουν νοστιμιές  με λίγες θερμίδες.

Η κλασσική εκδοχή τους τα θέλει ελαφρώς βρασμένα, με λάδι και μπόλικο σκόρδο ψιλοκομμένο. Μια εύκολη και γρήγορη παραλλαγή της, τα θέλει περιχυμένα με μία πεντανόστιμη βινεγκρέτ που μπορούμε να παρασκευάσουμε στη στιγμή!
i
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 10;
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
Υλικά

1 κιλό  αμπελοφάσουλα χωρίς τις άκρες και κομμένα στη μέση, ( αν είναι πολύ μακριά )
ελάχιστη σόδα φαγητού
4 κουταλιές της σούπας   balsamico
2 κουταλιές της σούπας  μουστάρδα Dijon
½ του φλιτζανιού ελαιόλαδο καλής ποιότητας
1 πρέζα μαραθόσπορους κοπανισμένους
αλάτι  - πιπέρι
Εκτέλεση
Εκτέλεση

Βράζουμε τα αμπελοφάσουλα για περίπου δέκα λεπτά σε αλατισμένο νερό ( χρειάζονται λιγότερο χρόνο αν είναι πολύ μικρά και τρυφερά ). Πρέπει να παραμείνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα.

Στο μεταξύ, χτυπάμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μούλτι και τα προσθέτουμε στα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε, ιδανικά με άσπρο τυρί, ζυμωτό ψωμί κι ένα δροσερό λευκό κρασί!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας