Γκρανόλα, για πρωινό αλλά και για όλες τις ώρες της μέρας

Γκρανόλα, για πρωϊνό και για τσίμπημα μέσα στην ημέρα
Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε η φίλη μου η Ευγενία, που τα τελευταία χρόνια ψάχνει και ανακαλύπτει ( τις περισσότερες φορές τις φτιάχνει μόνη της ) συνταγές με υγιεινά συστατικά, οι οποίες όμως δίνουν τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Όταν μου έδωσε να δοκιμάσω τη γκρανόλα της, δεν μπορούσα να σταματήσω! Τα υλικά της είναι λίγο ακριβά, αλλά η ποσότητα φτάνει για να αντικαταστήσει τα κλασσικά παιδικά πρωϊνά και είναι πραγματικός δυναμίτης υγείας για τα παιδιά και όχι μόνο.

i
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 30΄
Κόστος: Ακριβό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά

 

2 φλιτζάνια σπόροι φαγόπυρου
1 φλυτζάνι καρύδα τριμμένη
½ φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
¼ φλιτζάνι chia η λιναρόσπορο
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας
2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορος
2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορος
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
¼ του φλιτζανιού λάδι καρύδας
¼ του φλιτζανιού βούτυρο κακάο ( ή ταχίνι )
¼ του φλιτζανιού σιρόπι σφένδαμου
Λίγη βανίλια

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα στρώνουμε καλά σε ένα ταψί που προηγουμένως έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 λεπτά. Ανοίγουμε τον φούρνο, τα ανακατεύουμε, τα ξαναστρώνουμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα. Περιμένουμε να κρυώσουν καλά και τα αποθηκεύουμε σε βάζο ή σε μεταλλικό κουτί. Καλοφάγωτα!!!

Ελλη Τριανταφύλλου

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας