Σπιτικά κριτσίνια με χοντρό αλάτι

i
Χρόνος: -
Σπιτικά κριτσίνια με χοντρό αλάτι LoveIsland@flickr

Σπιτικά ιταλικά κριτσίνια

Υλικα

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2/3 του φλιτζανιού νερό χλιαρό

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλιά της σούπας νερό

1 ½  κουταλάκι χονδρό αλάτι ή σουσάμι

Εκτέλεση

Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.  Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη μαγιά. Στο μεταξύ, έχουμε ζεστάνει  το νερό σε μέτρια φωτιά ( να ζεσταθεί όχι να βράσει ) και το προσθέτουμε στη μαγιά. Ανακατεύουμε με έναν αυγογδάρτη μέχρι να λιώσει τελείως η μαγιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/4 φλιτζάνι λάδι και 1 φλιτζάνι αλεύρι. Χτυπάμε το μείγμα με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Με ξύλινο κουτάλι, προσθέτουμε σιγά σιγά το  υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να γίνει μία  μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Πασπαλίζουμε με αλεύρι έναν πάγκο κοπής και τοποθετούμε επάνω τη ζύμη. Αρχίζουμε το ζύμωμα διπλώνοντας τη ζύμη, ξανά και ξανά. Όταν η ζύμη γίνει ελαστική, την κόβουμε σε μπαλάκια και στη συνέχεια πλάθουμε μία μία μπάλα σε μπαστουνάκι. Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, σε λίγη απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν, τα αλείφουμε με λίγο λάδι  και στη συνέχεια χτυπάμε το ασπράδι του αυγού και τα αλείφουμε από πάνω. Τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ή σησάμι και τα ψήνουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας