Μαρία
Πατσιά

Κουρκουτό Τρικάλων

ΣΥΝΤΑΓΗ : Κωστής Κωστάκης

Τη συνταγή θα τη βρούμε: Στο βιβλίο του «Πίτες από χέρι»

Ο γιος μου δεν αγαπά και τόσο πολύ το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι … Οπότε έψαξα και βρήκα μια απλή και παραδοσιακή συνταγή που έχει ο Κωστής Κωστάκης στο νέο του βιβλίο, προμηθεύτηκα και το «Παραδοσιακό Πρόβειο γιαούρτι ΦΑΡΜΑ ΝΟΤΑΣ» και έτσι είχαμε ένα υπέροχο βραδινό φαγάκι και έμεινε και λίγο για το πρωί.

i
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 1 ώρα
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά

Υλικά (Για ένα ταψί 40 εκ.- 60 εκ)

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι (εγώ έβαλα «Πρόβειο παραδοσιακό ΦΑΡΜΑ ΝΟΤΑΣ»)
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 αυγά
½ κιλό φέτα
1 μέτριο κολοκύθι τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι
Βούτυρο γάλακτος για το ταψί

DSC04161 1

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε για να γίνουν ένα μίγμα.

Προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι, που το έχουμε στραγγίσει, να φύγουν όλα τα υγρά.

Συνεχίζουμε με το αλεύρι αφού πρώτα το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα, πιπέρι και αλάτι.
Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε μια λεπτή στρώση από το μείγμα.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 40-50 λεπτά περίπου.

DSC04171 1

Το σχόλιο της μαμάς:

Η συνταγή είναι παραδοσιακή και απλούστατη! Άρεσε σε όλους μας πάρα πολύ μιας και τα υλικά της ήταν άριστης ποιότητας! Εγώ να σας πω την αλήθεια πρόσθεσα και ένα μικρό γιαουρτάκι «Στραγγιστό ΦΑΡΜΑ ΝΟΤΑΣ», το μισό όμως, γιατί μου φάνηκε αρκετά πηχτό το μίγμα για να το απλώσω στο ταψί. Χρησιμοποίησα ένα ταψί 40Χ30 εκατοστά.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας