Μαρία
Πατσιά

Κέικ 180

i
Χρόνος: -

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

Τη συνταγή θα τη βρούμε: Εκπομπή «Γλυκές Αλχημείες», στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ


Τη συνταγή τη βρήκα τυχαία ψάχνοντας ένα άλλο κέικ να φτιάξω στο φάκελο με τα .. κέικ. Στάθηκα και τη διάβασα και με έπιασε η περιέργεια κυρίως εξαιτίας του ονόματός του.. άκου 180! Τελικά το ετοίμασα και πρέπει να σας πως ότι είναι εξαιρετικό και σούπερ σοκολατένιο… Την άλλη φορά από πάνω θα φτιάξω μια κλασική ganache…

Υλικά για το κέικ

180 γρ. σοκολάτα 66% κακάο

180 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

180 γρ. βούτυρο αγελάδος

180 γρ. ζάχαρη καστανή

180 γρ. αυγά (περίπου 4 αυγά)

180 γρ. αλεσμένα μπισκότα και φουντούκια

πέρλες σοκολάτας και πραλίνα φουντουκιού για διακόσμηση

DSC03435 1 1

Διαδικασία

Λιώνουμε στα μικροκύματα τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά. Αλέθουμε τα μπισκότα με τα φουντούκια στο μπλέντερ. Αναμιγνύουμε το μείγμα των αυγών με τα τριμμένα φουντούκια και μπισκότα και τέλος ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα. Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Διακοσμούμε προαιρετικά με πραλίνα και πέρλες σοκολάτας.

Το σχόλιο της μαμάς:

Πρόκειται για μια σούπερ δόση σοκολάτας! Εγώ δυστυχώς δεν είχα φουντούκια και αντικατέστησα την ποσότητα με άλλους ξηρούς καρπούς! Την επόμενη φορά αντί για πραλίνα θα ετοιμάσω μια γκανάς σοκολάτας γιατί νομίζω η έτοιμη πραλίνα που εγώ χρησιμοποίησα μάλλον καλύπτει τη νοστιμιά που κέικ και είναι κρίμα , αν όμως εσείς έχετε σπιτική θα είναι μια χαρά.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας