Μαρία
Πατσιά

Μαρμελάδα μήλο σε χυμό πορτοκάλι και κόκκινο πιπέρι

i
Χρόνος: -

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΣΙΑ

Υλικά

600γρ μηλά

500γρ ζάχαρη

200ml χυμό πορτοκάλι

½ λεμόνι ο χυμός

2 κλωναράκια αρμπαρόριζα

1 ξυλάκι κανέλα

2 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ

1 κουτ. σούπας κόκκινο πιπέρι

DSC01698 1

Διαδικασία

Σε μια βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκάλι.

Μόλις πάρει μία βράση, με το μπλέντερ χειρός αλέθουμε καλά και αφήνουμε να συνεχιστεί ο βρασμός. Προσθέτουμε το τζίντζερ, την κανέλα, την αρμπαρόριζα.

Ξαφρίζουμε πάντα πολύ καλά.

Σε μισή ωρίτσα περίπου, που σχεδόν θα έχει δέσει η μαρμελάδα μας, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το κόκκινο πιπέρι.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας