Μαρία
Πατσιά

Μαρμελάδα μπανάνα με σοκολάτα

i
Χρόνος: -

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ


Τη συνταγή θα τη βρούμε: Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, Τεύχος 26, σελίδα 90.

Υλικά

180γρ κουβερτούρα με 64% κακάο ή 200γρ κουβερτούρα με 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
1 κιλό μπανάνες καθαρό βάρος
800γρ ζάχαρη
100γρ φρέσκο χυμό λεμονιού

DSC02192 1

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό και τη ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε και την τεμαχισμένη σοκολάτα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει, για περίπου 15 λεπτά. Ελέγχουμε αν έδεσε σε ένα πιάτο και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Το σχόλιο της μαμάς:

Να είστε σίγουροι ότι τέτοια μαρμελάδα δεν έχετε ξαναφάει… Και δεν είμαι και σίγουρη αν μπορώ να το πω μαρμελάδα ή άλειμμα σοκολάτας! Επιλέξτε μπανάνες βιολογικές και μιας καλής ποιότητας σοκολάτας και θα έχετε ένα αποτέλεσμα μοναδικό!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας