Μαρία
Πατσιά

Cookies με βρόμη και σταφίδες

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

Τη συνταγή θα τη βρούμε: Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, Τεύχος 24, σελίδα 78.

i
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 20'
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά

1 κιλό νιφάδες βρόμης
125γρ βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
500γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
60γρ νερό
250γρ ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
1κ. γλ. κανέλα
100γρ μαύρες σταφίδες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

14183704 277888655929166 8205250792749345126 n 1

Εκτέλεση

Διαδικασία

Ανακατεύουμε με μια κουτάλα καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το ζυμάρι στο ψυγείο για μία ώρα. Το ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο μικρού πάχους και κόβουμε με ένα κουπ πατ στρόγγυλα cookies διαμέτρου 5εκ. Τα μεταφέρουμε πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Το σχόλιο της μαμάς:

14199159 277888742595824 970590710469423214 n 1

Βλέπετε πόσο απλά είναι αυτά τα μπισκοτάκια και καταλαβαίνετε και από τα υλικά την υψηλή διατροφική τους αξία. Δοκιμάστε τα και ίσως τα ψήσετε λίγο παραπάνω.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας