Μαρία
Πατσιά

Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και επικάλυψη λευκής σοκολάτας

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ

Τη συνταγή θα βρούμε: Περιοδικό Οι 20 καλύτερες συνταγές για σοκολάτα, σελίδα 16.

i
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 70'
Κόστος: Μέτριο
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά

1 κούπα βούτυρο αγελάδος ( 1 πακέτο)
1 ¾ ζάχαρη
1 κουτ σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 ½ αλεύρι που φουσκώνει
1 κούπα κακάο
¼ κουτ γλυκού σόδα
5 μεγάλα αυγά
¼ κούπας λικέρ πορτοκαλιού


Για την επικάλυψη

Λευκή σοκολάτα λιωμένη
τρούφα σοκολάτας

DSC00743 1

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.

Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα.

Σε ένα μπολ έχετε από πριν ανακατέψει το αλεύρι , το κακάο τη σόδα και το ξύσμα.

Προσθέστε στο μείγμα με τα αυγά εναλλάξ μία φορά το αλεύρι μία φορά το λικέρ ώσπου να τελειώσετε .

Σε μια φόρμα που έχετε αλευρώσει και βουτυρώσει ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 175 βαθμούς. Το βγάζετε αφού πρώτα ελέγξετε αν ψήθηκε με ένα μαχαίρι.

Μόλις κρυώσει το κέικ καλά ρίχνετε από πάνω τη λιωμένη λευκή σοκολάτα.

Το σχόλιο της μαμάς:

Το φτιάχνω χρόνια πολλά αυτό το κέικ και πάντοτε βάζω περισσότερο ξύσμα πορτοκάλι ενώ αντικαθιστώ το λικέρ με φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκαλιού.

Δε βάζω σόδα αλλά μπέικιν και λίγο αλάτι. Επίσης, η αρχική συνταγή της κας Αλεξιάδου γράψει μαργαρίνη , εγώ σας έγραψα στα υλικά βούτυρο αγελάδος γιατί δεν χρησιμοποιώ ποτέ μαργαρίνες και επίσης χτυπάει στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί, εγώ σας γράφω μια άλλη πορεία εκτέλεσης.

Καλή επιτυχία!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας