Μαρία
Πατσιά

Κέικ ελαιόλαδου με σοκολάτα και δενδρολίβανο

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΑΡΙΑ ΠΡΑΣΣΑ

Τη συνταγή θα βρούμε: Στο site: https://breadandtea.com

i
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 50'
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά

 DSC00369 1

2 ¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπας ζάχαρη
1 ½ κουτ. γλυκού baking powder
¾ κουτ. γλυκού αλάτι
3 αυγά
1 κούπα ελαιόλαδο (αν το ελαιόλαδο σας έχει πολύ έντονη γεύση, αφαιρέστε 1-2 δάχτυλα)
¾ κούπας πλήρες γάλα
1 ½ κουτ. σούπας φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
175 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και λαδώστε ένα στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 25 εκατοστών. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά. Προσθέστε το λάδι, το γάλα και το δενδρολίβανο και ανακατέψτε με ένα σύρμα.

Ρίξτε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατέψτε με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε και τα κομματάκια της σοκολάτας, ανακατέψτε πάλι και αδειάστε το μίγμα στο ταψί. Ψήστε για 40 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το κέντρο του κέικ. 

Το σχόλιο της μαμάς:

Η Μαρία Πρασσά είναι αρχιτέκτονας και ζει στη Θεσσαλονίκη. Δημιούργησε το https://breadandtea.com το οποίο αγαπώ και συμβουλεύομαι. Το κεκάκι αυτό όταν το ετοιμάσετε θα σας εκπλήξει με το συνδυασμό της σοκολάτας και του δεντρολίβανου. Εμείς στο σπίτι το λατρέψαμε και το ίδιο νομίζω θα συμβεί και σε σας!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας