Μαρία
Πατσιά

Μάφιν με γιαούρτι και αποξηραμένα φρούτα

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΗΛΙΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ

Τη συνταγή θα τη βρούμε: Στο βιβλίο του «The Real Greek Yogurt Book», των εκδόσεων Annie Blana, σελίδα 110.

i
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 30'
Κόστος: Μέτριο
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά

 

Υλικά (για 12 μάφιν)

DSC09981 1


100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70γρ αλεύρι ολικής άλεσης
100γρ νιφάδες βρώμης
2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
1κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
2 αυγά
50γρ βούτυρο
60γρ ζάχαρη καστανή
200γρ γιαούρτι στραγγιστό
150γρ ξηρά δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα ( ή χουρμάδες)

Εκτέλεση

Διαδικασία


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο μπολ τα δυο είδη του αλευριού, τη βρώμη, το μπέικιν, το αλάτι, το ξύσμα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Λίγο λίγο προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε για να ενωθούν, προσθέτοντας και τα δαμάσκηνα .

Βουτυρώνουμε 12 θήκες για μάφιν και γεμίζουμε μέχρι τα ¾ της φόρμας.

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Το σχόλιο της μαμάς:

Υπέροχα κεκάκια ότι πρέπει για πρωινό ή για τα παιδιά στο σχολείο. Αποφεύγουμε το βούτυρο και έχουμε μεγαλύτερη θρεπτική αξία εξαιτίας του γιαουρτιού. Εμείς αγαπάμε τα δαμάσκηνα οπότε τα λατρέψαμε!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας