Μαρία
Πατσιά

Βυσσινόκηπος…. Αναποδογυρισμένο κέικ με βύσσινα

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ

Τη συνταγή θα βρούμε : Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 39, σελίδα 124.

i
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 20΄
Κόστος: Μέτριο
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά

Υλικά 170 γρ βούτυρο αγελάδος + επιπλέον για τη φόρμα 250 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 3 αυγά 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα 1 ½ κ.γ. μπέικιν ½ κ.γ. σόδα μαγειρική 200 γρ γιαούρτι αγελάδος ½ κ.γ βανιλίνη 1 μικρή κονσέρβα βύσσινα (περίπου 480 γρ) Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Διαδικασία

DSC05397 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα διαμέτρου 25 εκ. Καλύπτουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί και ξαναβουτυρώνουμε.
Στραγγίζουμε τα βύσσινα από το χυμός τους και κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και τη βανιλίνη.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη ώστε να αφρατέψουν και , χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ στο μίγμα τα κοσκινισμένα υλικά και το γιαούρτι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα σταματάμε το μίξερ.
Ρίχνουμε τα βύσσινα μέσα στη φόρμα ώστε να καλυφθεί ο πάτος της και από πάνω αδειάζουμε το μίγμα του κέικ. Το ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά, να ροδίσει η επιφάνειά του. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα . Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .

Το σχόλιο της μαμάς:

Δεν ξέρω αν κατάφερε να μείνει στον πάγκο της κουζίνας μας 24 ώρες... Υπέροχο κέικ, αφρός . Ο συνδυασμός βύσσινο, βανίλια και το άρωμα του βουτύρου είναι τέλειος. Αν έχετε 26 εκ. φόρμα (όπως είχα εγώ ) δε χάλασε και ο κόσμος. Ζάχαρη άχνη (όπως βλέπετε) δεν έβαλα από πάνω γιατί προτίμησα να απολαμβάνω την εικόνα των βύσσινων... Το γιαούρτι, του δίνει μια ελαφριά ξινούτσικη γεύση, η οποία ενισχύεται και από τα βύσσινα , βάλτε μιας καλής ποιότητας βούτυρο αγελάδος και σας υπόσχομαι πως θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας.!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας