Αλμυρά palmier, της Αλέκας Κυφιώτη

Ένα παιχνίδι μου αρέσει ιδιαίτερα είναι να φτιάχνω νοστιμιές που άλλο να δείχνουν κι άλλο να είναι. Όπως αυτά τα εύγευστα μπισκοτάκια που μοιάζουν με σοκολατένια, είναι, όμως αλμυρά. Και η γέμισή τους είναι πάστα ελιάς και τυρί φέτα.
i
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 30;
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
Υλικά

1 βάζο πάστα ελιάς (εγώ έβαλα πάστα ελιάς πικάντικη από μαύρες ελιές Αλτις, 135 γραμ.)
250 γραμ. φέτα
1 φύλλο σφολιάτας
palmier 3

Λάδι για να αλείψουμε το ταψί και τα μπισκότα.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα με την πάστα ελιάς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και απλώνουμε επάνω το μείγμα ελιάς και φέτας.

palmier 2

Τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο της σφολιάτας εναλλάξ και από τις δύο μεγάλες πλευρές. Αφού ενωθούν τη μέση οι δύο πλευρές τυλίγουμε τα δύο ενωμένα ρολά σε μεμβράνη και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1/2 ώρα περίπου για να σκληρύνουν και να κόβονται πιο εύκολα. Στη συνέχεια κόβουμε τα αλμυρά μπισκότα με πάχος περίπου ένα δάχτυλο, τα αραδιάζουμε σε καλά αλειμμένο με λάδι ταψί, τα αλείφουμε επίσης με λάδι και τα ψήνουμε στους 180 -200 °C για περίπου 20'.

palmier 4

Όταν κάποτε είχα ξανακάνει αυτά τα μπισκότα, είχα αντικαταστήσει την πάστα ελιάς με ψητές πιπεριές φλωρίνης, τις οποίες είχα λειώσει προηγουμένως με το πηρούνι.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας