Η βασική μαγειρική για χορτοφάγους

Το βιβλίο αυτό αποτελεί το προΪόν μιας συλλογικής εργασίας, η οποία είχε ως στόχο -και τον πέτυχε - να συγκεντρώσει συνταγές μαγειρικής για όσους έχουν επιλέξει να εξαιρέσουν το κρέας από τη διατροφή τους. Οπως εξηγούν στον πρόλογο του βιβλίου, "τα πιάτα για χορτοφάγους δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής στους καταλόγους των εστιατορίων. Οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που στην ουσία δεν τρώμε πια κρέας, χωρίς όμως να θεωρούμε τους εαυτούς μας φανατικούς χορτοφάγους, ούτε να το κάνουμε από ιεδεολογία ή για λόγους υγείας ή οικονομίας. Σήμερα, το έντονο ενδιαφέρον για τη μαγειρική, η ανακάλυψη μιας ατέλειωτης σειράς φαγητών χωρίς κρέας από άλλες χώρες και η αυξανόμενη ποικιλία των πιο ασυνήθιστων λαχανικών, δημητριακών, ξηρών καρπών και οσπρίων κάνουν τη μαγειρική για χορτοφάγους μια συναρπαστική καινοτομία και συγχρόνως εντείνουν την απόλαυση του καλού φαγητού".

Από τις εκδόσεις ΚΟΝΝΕΜΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι φίλοι μας